Online skintest

De weg naar een
gezonde huid

Ben jij klaar voor een gezonde, vitale huid?
Kies de beschrijving die het beste bij uw huid past,
en ga naar de bijbehorende skintest!

Wij gaan hierna aan de slag
voor een op maat gemaakte skincare routine….

Onzuivere huid is huid die de neiging heeft om mee-eters en puistjes te ontwikkelen. De huid is vaak vettig en glanzend, doordat de talgkliertjes meer talg produceren dan bij andere huidtypes.

> Start skintest A – onzuivere huid

Bij een gemengde/vette huid verschilt het huidtype van de T-zone met dat van de wangen. De zogeheten T-zone kan sterk verschillen: van een heel klein tot een groot gebied.

Een gemengde huid wordt gekenmerkt door:
– een vette T-zone (voorhoofd, kin en neus)
– grove poriën, mogelijk met wat onzuiverheden
– normale tot droge wangen


> Start skintest B – gemengde huid

‘Normale huid’ is een term die wordt gebruikt om een huid aan te duiden die goed in evenwicht is. De T-zone (voorhoofd, kin en neus) kan een beetje vet zijn, maar over het algemeen goed in evenwicht.
Niet te vet en niet te droog.


> Start skintest C – normale huid

Er is geen eenduidige definitie van een gevoelige huid. Verrassend genoeg is er vaak geen sprake van zichtbare huidirritatie, maar zijn de symptomen zoals jeuk of een branderige huid bepalend voor de inschatting van een gevoelige huid.

> Start skintest D – gevoelige huid

‘Droog’ wordt gebruikt om een type huid te beschrijven die minder talg produceert dan een normale huid. Als gevolg van het tekort aan talg bevat een droge huid niet de lipiden die hij nodig heeft om vocht vast te houden en een beschermende schild op te bouwen tegen invloeden van buitenaf.


> Start skintest E – droge huid

LEVA-logo-zwart
LEVA-logo-zwart